Специалистите от Роспотребнадзор са открили случаи на нови щамове на коронавируса FLiRT в

...
Специалистите от Роспотребнадзор са открили случаи на нови щамове на коронавируса FLiRT в
Коментари Харесай

Над 170 случая на новия вариант на COVID -19 са открити в Русия

Специалистите от Роспотребнадзор са открили случаи на нови варианти на коронавируса FLiRT в Русия по време на мониторинга. Установени са общо 178 случая на зараза с този вид. За това заяви пресслужбата на организацията, съобщи ТАСС.

По данни на Роспотребнадзор в страната са открити няколко случая на разновидностите KP.2 и KP.1.1, както и 170 случая на KS.1. В Русия обаче към момента доминира вариантът " омикрон ". Всички нови разновидности, допълват от Роспотребнадзор, не са по-опасни от останалите варианти, а симптоматиката им е доста сходна с тази на " омикрон ".

Щамове от групата на коронавирусите FLiRT и преди са се разпространявали в западните страни. Според " Файненшъл таймс " това може да докара до увеличение на случаите на коронавируси това лято. По данни на Световната здравна организация варианти FLiRT са разпознати в 14 страни в Европа и Израел.

Характерните признаци на новите варианти включват тресчица, кашлица, задръстване на носа или хрема, болки в гърлото и загуба на усет или подушване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР